Elbilsladdare är installerade

Fyra bilplatser har försetts med laddboxar vid stora parkeringen i bortre östra delen. Besöksparkeringen där blir kvar inledningsvis.

Hyresavgift för P-plats med laddbox: 350 kr/mån via hyresavin
Laddboxar: Mode 3 (säkerhet) Typ 2 (kontaktdon)        
Effekt: 3,7 kW dvs långtidsladdning
Åtkomst till laddboxen sker via kort (flera kan registreras på bilägaren)

Elavgift: Samma som föreningens inköpspris dvs 1,50 kr/kWh. Priset kan komma ändras månadsvis beroende föreningens inköpspris på el och effekt av kommande installation av egen produktion av el via solceller.

Betalningssystem: Föreningen kommer att teckna avtal med ett företag som sköter administration och service av laddboxarna. För detta lägger företaget på en administrationskostnad på 25 öre/kWh utöver elavgiften dvs de fakturerar bilägaren med 1,75 kr per förbrukad kWh månadsvis. Via en app kan bilägare få information om förbrukning, fakturor mm.
Företaget återbetalar elavgiften till föreningen och fakturerar därutöver föreningen med en avgift på 75 kr/laddbox/mån. Denna avgift tar föreningen inte ut något extra för.

Kostnadsexempel för laddning av elbil: Vid en elavgift på 1,75 Kr/kWh kostar det ca 70 kr att ladda en elbil med en batterikapacitet på 40 kW från tomt till fulladdat batteri. Det går åt ca 1,5-2 kWh/mil dvs 20-26 mil/laddning eller 3-4 mil/dag. Då räcker det att ladda 40 kWh/vecka, ca 2000 kWh/år till en kostnad på 3500 kr/år.

Kontakta vice värd Elsie Steiness för att boka P-plats med laddbox eller för att anmäla intresse om du tänker skaffa elbil eller laddhybrid.